A következő elérhetőségeket tudja velem felvenni a kapcsolatot: E-mail: ferenczyhv@gmail.com | Tel.: 06/70 338 1155

Egészségmegőrzés

Egészségmegőrzés

Az Egészségünk lenne a természetes állapotunk. Nagy, déd szüleinknek és még inkább a múltban ez így is volt. Közhely, de tény, hogy hihetetlen mértékben változik világunk is. Ez olyan pszichés és fizikai terhet ró az emberre, amire nem készült fel. Ha nem vállal valaki tudatos felelősséget a Teljes életéért –az Élet „ledarálja” Mit jelent ez a hétköznapokban? Őseink csupán 100 évet visszatekintve még sokkal inkább a természet rendjéhez alkalmazkodtak é vegyszerektől, kemikáliáktól, elektroszmogtól mentes életet éltek nagyrészt a cirkadián ritmushoz alkalmazkodva. A stressz átszövi életünk minden pillanatát – amire nem készítjük fel gyermekeinket, hisz mi sem kaptunk segítséget. Pedig a stressz, ami fizikai egészségünk megromlásába nagymértékben beleszól – kezelhető. A stressz kezelés sokkal könnyebben megtanulható, semmint a köztudatban hiszik!

Orvosilag is elfogadott tény, hogy a lelki tevékenységeink a hormon és idegrendszeren keresztül nagymértékben befolyásolják testi folyamatainkat, egészségünket. Erről szól a Pszicho-neuro-immunológia. Természetgyógyászati terminussal: A lélek nyelve a betegség!

Fizikai síkon legfontosabb alkotónk a Víz. Ma már szinte alig találunk a természetben tiszta vizű forrást. A csapvíz „tisztaságáról Dr. Záray Gyula professzor, az ELTE KKKK igazgatója  illetve Varga Margit ELTE kutatásai adnak konkrét információkat. Tiszta víz ivása helyett pedig döbbenetes mennyiségű üdítőnek titulált, de valójában testünket terhelő folyadékot veszünk magunkhoz. Nem hit kérdése, hiszem mérhető, analizálható ezen „italokban „lévő egészségünket károsító anyagok mennyisége és sokszínűsége. A cukor és helyettesítői, csak a jéghegy csúcsát képezik. Részletesebben írok róla az Egészségkönyvem ide vonatkozó fejezetében.

Vitaminok, ásványi anyagok. Sokan még mindig hitbéli dolognak tartják! Nem az! Objektív egyetemi kutatások szerte a világban alátámasszák azt a szomorú TÉNYT. Hogy termőtalajaink szennyezettsége nő. Ásványi-nyomelem és vitamin hiánya pedig drasztikusan csökken. Hazánkban a Gödöllői Szent István egyetemen Márai Géza kutatásai élenjárók e téren. Érdemes meghallgatni dr.

Mi lehet a megoldás?! Erről szól Egészségkönyvem, és Természetgyógyász munkám.

Ha úgy érzed kedves látogatóm, hogy neked is szükséged van tiszta vízre az otthonodban – amely pénztárca és környezetkímélő, ha megértetted a táplálék kiegészítők szükségességét és fontosságát:
Ferenczy László

 

ugrás fel